Историята на Майа

Добре дошли, скъпи клиентки!

Иска ми се да можех да Ви кажа това на живо, не през екрана. Понякога е трудно да опишеш всички чувства и емоции само с думи, но …

Благодаря!
Благодаря Ви, че от огромният списък с онлайн магазини, Вие избрахте PINK PANDA.
Благодаря Ви за доверието.

С нашият екип всеки ден усилено се стремим да Ви осигурим най-доброто обслужване. От моментът, в който започнете да разглеждате любимите си гримове, до моментът, в който разoпaковате пратката си.

Надявам се, че се чувствате добре дошли. Зад PINK PANDA стоят реални хора и ние сме тук, за да се погрижим за Вас. Понякога със съвет или информация, друг път с помощ и съдействие, ако нещо с поръчката Ви не е наред.

Ако ни посещавате за първи път, позволете ми да Ви разкажа моята история.

Ще бъде честна... ако преди 10 години някой ми беше казал, че ще си отворя мой собствен магазин за гримове, просто щях да се изсмея.

Не бях открила грима преди двайсет годишна възраст. Като по-малко момиче и тийнейджър, никога не съм била “женствена”. Красиви рокли, прически, гримиране....всички момичета толкова обичаха тези неща, но аз не ги разбирах. Просто живеех в мой собствен свят, където върхът на моите модни умения беше комбинация от цветна, синя риза, зелени панталони и скъсани обувки. Мразех да ходя на фризьор и изобщо не ми пукаше как изглеждам. Бях истински зубър. Прекарвах целият си ден в изучаване на астрономията и работех здраво за добри оценки. :)

Чак в колежанските си години се изкуших да се гримирам отвреме навреме. Но бързо се сблъсках с един малък проблем. Практически не знаех нищо за грима. А когато се опитвах да получа съвет от служителите в магазините се чувствах малко засрамена. В много от случаите срещах нелюбезна, студена и дори подигравателна реакция . И тъй като попринцип бях срамежлива, това беше изгубена мисия!

За мой късмет, през 2009 Youtube “сцената на красотата” започна дa оживява. Малко по малко започнах да следя различни блогъри, които с ентусиазъм споделяха своите знания и трикове в сферата на грима. Това беше моментът, който промени животът ми.

Не само, че успях да овладея всички основни неща само за няколко седмици. Аз отчаяно исках да изпробвам всички марки, които блогърите използваха във видео уроците си. Но повечето от тях дори не бяха достъпни в Словения. Също така станах вегетарианка по това време, а по-късно и веган. Затова търсех само cruelty-free продукти. А това беше рядкост в местните дрогерии.

На практика бях “в капан”. Капан между желанието да изпробвам нови продукти и много лошото местно предлагане. Затова започнах да разглеждам онлайн магазини за грим в други държави.

Първата марка, която ме спечели беше Barry M от Великобритания. Броят на цветовете на червилата или лаковете за нокти беше несравнимо по-голям от този, който се предлагаше в нашите местни дрогерии. В същото време техните продукти бяха качествени, достъпни и не бяха тествани върху животни. Всичко, което съм търсила.

Започнах да се питам: Колко ли такива съкровища съществуват – и никой дори не е чувал за тях? И колко ли момичета и жени срещат същата неудовлетвореност от предлагането на техните местни магазини, както аз?

Този въпрос не ми даваше мира. И след като говорих с тогавашното ми гадже (и най-добър приятел към този момент) Грегор, реших да предприема най-невероятната стъпка в животът си.

Да отворя мой собствен, онлайн магазин за гримове! И на 1-ви Април 2010г. сайтът www.licila.si беше факт.

Грегор и аз обединихме всичките си знания, сили и енергия. Грижехме се за всяко едно нещо сами. От поддръжката на сайта, до поръчки, обслужване на клиенти, маркетинг, доставка на пратките.

От самото начало се опитахме да предложим на нашите клиенти нещо повече. И не говоря само за широк избор на качествени и достъпни продукти. Говоря за по-добро цялостно преживяване при пазаруване. За приятелска и персонална грижа за нашите клиенти – с ценни и полезни съвети, свързани с грима.

И очевидно поехме по правилният път. Словенките приветстваха нашият магазин с ентусиазъм. Бяхме наистина изненадани от добрата реакция, затова бързо започнахме да мислим как да се разраснем извън тези рамки. И в този момент се роди PINK PANDA. Днес присъстваме на 10 европейски пазара, и доставяме в 11 държави! След Словения открихме онлайн магазини в Хърватия, Унгария, Чехия, Словакия, Италия, Румъния, България, Германия и Франция. Също така изпращаме поръчки и на клиенти в Австрия.
Трябва да призная. Последните 8 години бяха невероятни, изпълнени с много работа, но и вълнение в същото време. И като гледам резултатите, не мога да спра да се чудя … Виж защо:

Първият ни склад беше само 10 квадратни метра. Настоящият ни е 997 квадратни метра.
Нашият екип нарасна до 45 PINK PANDAS. :)
Можеш да избираш от над 147 марки и 12831 различни продукта в нашият магазин.
Спечелихме доверието на 426.721 души в 11 различни държави.
До този момент сме доставили над 3.5 милиона продукти.
И PINK PANDA се превърна в един от най-големите онлайн магазини за грим в региона.

Както вече споменах в началото .... Ако някой ми беше предрекъл такова бъдеще в колежанските ми години, просто нямаше да го повярвам.

Но след всичките тези години, все още се наслаждавам най-много, когато търся нови продукти, които да включа в сайтът ни. И все още на лицето ми изгрява най-голямата усмивка, когато видя мило съобщение от доволна клиентка.

Вярно е това, което казват. Ако намериш работа, която обичаш, ще имаш способността да я вършиш добре, със сърце, страст и душа.

Щастлива съм, че те срещнах. <3

Майа Швенер, съосновател на онлайн магазин PINK PANDA


29. 07. 2020